nah nu-mi treb asa “demos kratos”

De mai multe timp, vad diferite programe la History si NatGeo, dar cred ca mai mult la History, despre nazisti, despre rasisti, despre nationalisti, ku klux klan si alte grupari putrede de criterii kâkacioase.

Nu-s bloger, asaca la mare articol nu va asteptati, prosta utilizaez platforma asta, cind am timp sa scriu ce-mi trece prin cap si vreau sa treaca si la altii prin cap.

Iaca ne uitam noi la toate tarile astea pzdoase(in emisiuni turistice): iu.as.ai, franta, grait britan, belgia, olanda, etc. si ne gindim, – asta da! arhitectura, bunastare, democratie, infrastructura, etc. da-i suficient sa muti oleak postul, la H cum spuneam , ca sa vezi de unde au venit toate aceste “bogatii” si mai ales in ce fel. Imagini din fostele colonii: toata!Africa, India, China, amerindienii, te ingroyesc. Toti acesti propavaduitori ai democratiei au supt din aceste tarisoare tot ce a fost mai bun si mai scump si mai ales, pe linga chestii materiale, LINISTEA, LIBERTATEA si ONOAREA. Nazistii nu s-au purtat mai rau cu evreii, decit britanicii cu indienii sau belgienii cu congolenii; cit timp GB era cea mai mare putere maritima, a transportat zeci si sute de mii de robi in prezenta sua. daca oamenii (nu robii!) nu indeplineau norma zilnica, li se taia miina dreapta si la copii, si la barbati. cu femeiile nu mai spun ce faceau….

dar cind acesti robi, au inceput sa vina in tarile “mama”, care i-au prosvetit tot acest timp, ciuvashi dealde sarcozi si rahati mai batrini pe care nu-i mai stiu pe nume, au napustit politia peste ei, mol ei nu au drepturi, la vot, la scoala, la nimic…si numai cind vreun negru era omorit in batai de skinheadz-mentovie, atunci “societatea” oleak se scutura, dar asta a fost f rar…viva martin luther.

cel mai tare mi se face rau de la imperiul rus, ei atitia ani au tot distrus popoare si macar nu au putut sa se foloseasca de asta, tot in kkt au ramas.

Multi se pling pe moldoveni, ca suntem slabi de fire, – Da! suntem.

Da, noi nu am putut nici odata sa cotropim alte popoare, noi nu am furat zacamintele lor minerale, femeile, copii si barbatii. Noi nu am taiat capurile si miinile nimanui. Noi am stat cuminti si am prelucrat pamintul nostru…si am privit putin peste hotare…Avem multe minusuri, agree, dar in univers exista un  echilibru si noi suntem partea mai buna a lui!

Fiecare din acele puteri “democratice” ascund atiti scheleti in garderoba lor, ca usile nu se mai tin inchise. Respect celor care au reusit sa se ridice fara varsari de singe! Eu nu cred ca stiu pe cineva din astea, probabil ca sunt, ajutati-ma cu informatie.

Nici nu stiu cum sa inchei acest pseudo articol, prosta le-as m’ute l’otul la majoritatea “albilor” ca sa le sterg zimbetul fericit de pe fata.

P.S. sorry ca postul nu-i despre japonia sau lybia