Guest post: ”comment.md”

Ce urmează mai jos este un guest post. Prietenul meu bun m-a rugat să scriu ceva despre noul site care acesta încearcă să-l promoveze. Răspunsul meu a fost simplu ”nu pot, scrie tu, eu am să public..”. Postarea este reclamă pentru situl comment.md, vreți citiți, vreți nu…

Untitled-3_03

”Problema promovarii online in Republica Moldova a fost depasita de catre o echipa tinara de specialisti din domeniul IT, creind un nou site de tip Social News/ Social Bookmarking, www.comment.md, asemeni celor mai renum
ite site-uri din acest domeniu din lume ca reddit.com, digg.com, pinterest.com, twitter.com.

Prezentare generala:
www.comment.md este un site de tip Social News, unicul in felul sau in Republica Moldova, construit astfel încât fiecare portal de stiri, jurnalist, blogger sau simplu utilizator are posibilitatea de a adauga articole sau comunicate de presa absolut gratuit. Nu există editori sau moderatori care să aranjeze sau să promoveze articolele, toate propunerile având șanse absolut egale de a ajunge pe prima pagină. Utilizatorii/ cititorii acestei platforme decid ‘’soarta’’ articolelor adaugate, avind posibilitatea de a vota pozitiv (propunind astfel acest articol pentru pagina TOP Noutati) sau negativ („Ingroapa” – ingropind astfel acest articol in SPAM). Deși numeroase articole noi sunt propuse zilnic, doar cel mai valoros conținut este determinat și promovat de către colectivitatea sa de utilizatori.

Cum funcționează:
Pentru ca utilizatorii sa poată propune (adăuga) conținut nou este necesară crearea unui cont. Articolele pot fi adaugate direct prin hyperlink sau scrise nemijlocit ‘’editoriale’’, completând un formular care conține linkul către conținut, titlul articolului, o scurtă descriere și un meniu care permite încadrarea într-o categorie a acestuia.

Aspectul social:
Aspectul social al site-ului este faptul ca pe lângă posibilitatea de a adauga articole in diferite categorii, utilizatorii au posibilitatea de a comenta articolele publicate, își pot adăuga prieteni în profilul acestora. Exista si forma de expediare a mesajelor intre utilizatori asemeni site-urilor de socializare. Toate aceste facilitatati au un impact imens asupra dezvoltarii unei comunitati strins legate la nivel national.

Beneficii:
• Promovarea gratuita a site-urilor, blogurilor, redirectionind trafic de utilizatori catre acestea
• Promovarea gratuita a brandurilor comerciale
• Posibilitatea de afirmare ca jurnalist, blogger popularizind numele acestora
• Promovarea presei independente, liberei exprimari

Te asteptam in marea familie www.comment.md. Impreuna ne vom face auziti!”