www.dininima.md

Vreau să ne fie bine. Să ne fie bine ca la cei “de peste hotare”, hotarele cele “bune”.

Des îmi pun întrebarea “oare cum au reușit Statele.U.A să devină atât de prospere?”, niciodată nu găsesc un răspuns, fiindcă nu există unul, există multe. Un set întreg de cauze, consecințe, inițiative, efecte, măsuri, etc. Se află oare printre acele răspunsuri: patriotismul, încrederea și dragostea față de propriul popor? Cu siguranță – da. E greu de găsit o țară cu mai mult patriotism decât Statele Unite ale Americii.

Dragostea e pustie fără acțiuni, la fel patriotismul fără susținere. O țară prosperă are nevoie de companii puternice, cu capital propriu, cu posibilități de investiție, de dezvoltare. Un business reușit înseamnă noi locuri de muncă, salarii mai mari, pachete sociale mai convenabile – pentru NOI.

Hai să nu o mai întind – cumpărați produse autohtone, susțineți brand -urile locale! Nici într-un caz nu promovez ideea cumpărării cu ochii închiși, avem produse calitative, îndemnul meu este dacă găsiți alternativă unui produs străin cu un logo moldovenesc pe el, nu vă întoarceți, nu căutați nume răs-populare, dați un ban, mândriți-vă și povestiți la prieteni.

Prima etapă este să vorbim noi despre noi, apoi o să vorbească și alții despre noi, apoi o să vorbească toți despre noi. Un vis utopic, îmi place să visez frumos.

din inima