Post nou. !deprindere, generalizare!

deprindere, generalizare.Hmm, covrigi cu mac și a treia cană cu vin, branduită Timpul. Am ajuns acasă, antrenamentul a fost bun!

Cel mai des, mă gîndesc cu saptămînile la vre-un post nou, mă gîndesc, fiindcă asta o pot face măcar și pe oliță, dar de scris niciodată nu se primește. Probabil cel mai bine este să gîndești un articol nou suficient de bine, însă eu daca mă pun pe gînduri, nu voi mai scrie nimic, am să petrec în gîndurile mele toată ziua.

Un articol bun trebuie să fie scurt, la servicu așa aș face, dar acasă:

Am vrut sa vă scriu, în primul rînd, despre DEPRINDERE. Viața în princiupiu constă din deprinderi. Unele sunt rele, altele sunt bune. Despre deprinderi rele nu prea am ce spune, singuri le ştiţi: fumat, băut excesiv, teroare, etc. Dar sunt și deprinderi bune. Cine ce nu ar spune, există formuli universale, nescrise, una din ele spune că: Deprinderile obţinute uşor – sunt rele, cele obţinure greu – sunt bune. (a 4-a cană, se vede că beau mai mult decât scriu). Asta aşa, pentru cei care încă nu au înţeles ce e bine să faci şi ce e rău. Dacă o activitate se priemște ușor, înseamnă ca ceva nu e bine la mijloc [dacă doriți să debateuim poftim-pojalusta, vă demonstrez la orice subiect], chiar dacă faceți ceva bun/util, dar vi se primește ușor, cel mai probabil că faceți de mîntuială, nu vă implicați 101{6e6e7e4a7a81bd37c04d0033ae6157d0a7fc5cebe95b016083e7f592fdc678a1}. Totul împrejurul nostru sunt deprinderi, cum iți speli dinții, cum iți iubești femeia, cum faci kata, cum mături strada, etc. Ideia acestui post, era sa nu vă leneviți a vă creea deprinderi bune. Este o deprindere de: a veni la timp la lucru, de a lucra eficient și să acorzi min8 ore serviciului, este o deprindere să faceți gimnastică dimineața, să mănînci înainte de a ieşi din casă, să lepezi fumatul. Pentru asta, trebuie sa vă gîndiți fiecare min la ceea ce faceți. Eu încerc să-mi creez o deprindere de a-mi creea DEPRINDERI BUNE. (s-o terminat covrigii). Am 2 exemple, vor fi despre mine, fiindcă pe mine ma știu mai bine, sorry dacă seamană a lipsă de modestie. Spre ex. 1 nu-mi place să fac prezentări, urăsc! Cînd încep să o fac, mintea mă trage în toate părție, vreau să fac pipi, să scriu un mail, să verific google analytics; vedeți, nu neapărat lucruri rele, mintea încearcă să mă convingă, tipa- asta tot treb de făcut, dar nu mlea! acum trebuie de lucrat în Power Point, și nefic nafic; astfel încerc să alung toate gîndurile, şi rele – şi bune, pînă mă concentrez doar la prezentare. Sau ex.2 de ceva ani practic arte marţiale, s-ar părea că nu îmi apar dubii cînd trebuie să merg la antrenament, dar nu. E suficient odată să nu merg, dintr-un motiv obiectiv, poate mi-am rupt picioarul, apoi a două oară voi începe să caut motive, oare de ce nu aș merg iar, credeți că după 9 ore de serviciu nu vreau să merg acasă? Tare mă mai trage la încă 3 ore de “ceva”. Cel mai ușor, este să merg continuu, fără întreruperi, o DEPRINDERE PERFECTĂ, astfel nu am dubii, merg fără întrebări. Chiar de a acorda atenţie cuiva, de a iubi pe cineva este o deprindere, la care trebuie peramanent de lucrat, dacă te relaxezi, partenerul simte 😉

Altceva, am vrut sa vorbesc depsre GENERALIZARE, cred că generalizarea este unul din motivele principale a tuturor relelor pe pămînt. da! Hai să vă spun cîteceva, ca să înțelegeți ce vorbesc: toate femeile sunt curve, toți bărbații sunt bîși, toți americanii sunt proști, toți rușii sunt alcoolici, toți evreii sunt niște ticăloși, toți negrii sunt infractori etc. Cei pricepuți, deja au ințels ce și de ce. Poate doar la noi, dar am observat și în alte popoare tendința de a genraliza [spre ex. la germani vs. evrei si alte tipuri de genociduri], poate, poate, poate – dacă oamenii ar vorbi mai concret: Andrei a furat, Andrei a băut, Andrei a futut, Andrei a omorît, Andrei e prost, etc. poate atunci nu s-ar fi creat ură între popoare, ţări, rase, naţiuni. Îmi este dureros să aud cum toți bărbații înşeală – nu sunt bărbat sau cum?  Toţi bărbaţii îşi bat femeile; ce? trebuie să-mi bat femeia ca să fiu bărbat, TOȚI, TOȚI, TOȚI. (merge nush ce film cu Jet Li la TV1000, el mie îmi place). Pentru a nu greşi, încercaţi în GENERAL să vă faceţi DEPRINDEREA  de a nu utliza cuvîntul “toţi”. Nu toţi sunt toţi! Chiar de la început am spus că toate problemele pe pămînt vin de la generalizare, am GENERALIZAT.

(a șasea) Noapte bună.