ATENȚIE, limbaj necenzurat! despre MD GAZ, FENOSA și vapșe

cum se spune despre PR, și negru tot e PR. la fel e și despre energie și inspirație, cea negativă oricum rămâne energie și schimbă lucrurile.

nu am mai scris pe Blog, iar pe Fb de multișor timp. de ce? uneori nu mai văd pontul, mai ales pe facebook. totuși ultimele evenimente m-au făcut să ies din găoacea mea cu liniște și toleranță. Motivul a servit istoria lui Dumitru scrisă pe blogul lui Viorel, despre cum a rămas acesta fără curent electric, pe nedrept, având acasă 2 copii mici. Istoria e lungă. Timp puțin. Am păstrat tabul deschis 2 zile, și în pauze am citit totul. M-a trezit. Azi totuși istoria și video lui Viorel m-a făcut să răcnesc!

gaz si fenosa

Prima mea reacție a fost pe Facebook și ca să nu încerc să cenzurez mesajul original pentru a părea un om mai educat pe blog, am să postez mot a mot, cu greșeli și cuvinte urâte. E o parte din mine, care există, o ascund în publicul larg, dar uneori e nevoie să apelez la ea, așa cum ciuvacul din film apela la Hulk.

”vroiam să scriu ”eu încep…”, dar eu continui să ahuiesc. de vreo 2 luni nu-mi mai vine să scriu nimic pe facebook, nici pe blog. oricum nimic nu se schimbă. eu în locul lui Viorel l-aș fi scos afară pe urodul cela de la Md GAZ cu un mavași în cap, taman de mult timp nu am avut sparinguri. care inner peace? pizdeală! cum pula mea să ”deconectezi” gazul fără aviz, fără un act, fără măcar și facturile alea universale de la Union Fenosa de care vorbea Dumitru. 

Blea, a fost zăpadă 2 săptămâni, toate drumurile sunt pline din șibionca ieșită din asfalt. pe alecu ruso, cobori in vale si pe fâșia nouă care a fost facută vara asta sunt gropi de 10cm. am să scot amortezatoarele și le pun pe masă la chirtoacă și la cei la care el arată cu degetul că sunt vinoveti. Alexandru cel bun parcă e după război, a trecut artileria grea pe acolo cu un șuvoi de bombe.

tot orasul un rapăn și un căcat. chiar nu se poate face ceva cu zapada asta care din pufoasă și albă a devenit neagră și puturoasă?? așteptăm până se topește, iar glodul se usucă, ca să-l ia vântul vara?

nahrina plătesc eu mii de lei taxe lunar, vouă urozilor? ca voi să vă schimbați amortizatoarele stricate de drumurile făcute cu otcaturi tot de voi? care Soci? na sebea posmotri!! asa toti vorbesc de Soci parca la noi, sau la ei asta nu se intimpla continuu de ani la rind blea.

băga-mi-aș”

Problema este că sunt mai încăpăținat pe de o parte și mai conservativ-o leneș pe de alta. Am mai spus, nu vreau să plec din țară. Unica ce mă leagă pe mine de ea, e faptul că m-am născut aici. Eu nu cred în patriotism metafizic. Nimeni nu e ales, toți nimeresc întâmplător în diferite țări. Cineva se naște elvețian, cineva negerian. Eu sunt moldovan și mi-i de ajuns această legătură de născare să spun că nu vreau să plec și vreau o țară mai bună, nu o țară ca afară.

Ca să nu mă repet, vedeți aici enumerat tot ce s-a promis și nu s-a făcut de mai marii de la conducere – străzi pietonale întoarse cu fundul în sus și abandonate, clădirile Parlamentului și Președenției nefinisate. Și aș mai adăuga acolo toate monumentele istorice (clădiri) demolate.

Plus, PRIMARE, scoate odată toate gheretele. Cât să-ți mai spun? Și nu înțelegi din prima? Și așa nu poți asigura o arhitectură uniformă, plăcută a orașului. Nu ai putut nici să o păstrezi pe cea veche. Apoi măcar nu pune toate cutiile astea din plastic și sticlă!!! Și nu începe iar că nu ai împuterniciri. Ai văzut cum primarul ăla de Vilnus mi se pare, a trecut cu excavatorul peste mașini parcate nereglementar? Ap ai coaie măi! Fă ceva.

Eu am mașină, dar cu toată încăpăținarea încerc să o țin doar pentru necesități și merg cu transportul public. Am rugat de atâta timp, scoate rutierele sau fă regulă? M-am săturat să tot oprească unde vor ele. Stai la o margine de drum și parcă ești o curvă, ridici mâna și te gândești ”oare o să mă ia”. Nu mai înțelegi. Odată i-am spus unui șofer să oprească la semafor, mi-a spus ”eee, da chiar la fiecare cinci metri, nu ai putut coborî 3 minute în urmă? ” i-am zis ”voi ne-ați învățat! opriți numai la stații și apoi nimeni nimic nu o să vă ceară în plus!”. Cum de urcat, pofic, opresc în intersecții, cum de coborât, la ei se trezește simțul de șofer responsabil, cetățean și om. Ian mai lăsați-mă cu variantele voastre.

În orașul ăsta (chișinău) toți sunt obsedați de bani. Și e normal. Că aici nu poți face nimic fără bani. Dacă vrei să ieși, ești obligat să mergi în localuri, fiindcă pe străzi, în parcuri etc. nu găsești nimic interesant. Doar glod, murdărie, gherete, sau pustietate.

Eu cred în reîncarnare, să vedem în ce o să vă reîncarnați voi, potlogarilor.

P.S. și desenați odată toate liniile pe drumuri, m-am trezit vreo 2 ori pe contrasens!!!11

~ Urmărește pagina “..mai mult emoții, decât cuvinte.” pe Facebook ~