Gata cu teatrul. Să voteze racii…

continuare din articolul precedent:
“P.S. Trec la altă temă, pe scurt: Nu cred că am fost primul, acum e atâta lume peste tot – permanent cineva e primul, dar matematic asta îmi oferă și mie posibilitatea. Ei, în fine: am repetat în nenumărate rânduri, terminați să-i pupați pe politicieni în fund, nu merită atenția noastră.”O țară este compusă din măturători, ingineri, IT-șniși, directori…politicieni – o infrastructură complexă. În general mă irită termenul “politică” și “politician”. Asta e ceea ce la noi în țară nu mai trebuie de făcut-politică! Ei sunt administratori publici. Ei nu plătesc mai multe taxe la în obșeag [buget], decât mine.
– Terminați cu politica și apucați-vă de lucru!

Sunt de acord cu ideea “IDITE NAHUI PARTY“, așa cum la mine în cap s-a născut vreo 7 luni în urmă. Nu sunt ok cu metoda de promovarea a acesteia. Un alt show. Care frigărui, care “idite nahui”? Acest tip de expresii sunt de nivelul lui Voronin, el își permite să vorbească astfel în public. Această mișcare este impulsivă, vulgară, agresivă, lipsită de inteligență.

Îmi pare rău de comportamentul siturilor noastre de știri [la TV nu mă uit]. Înțeleg că trebuiesc bani, înțeleg că aveți staff, că vreți creșteri, dar posibil sunt și metode mai nobile, cel puțin ați încercat să le căutați? M-am dezabonat! Nu mai vreau să citesc știri în care titlul sună “Ce a răspuns M. Lupu la replica lui V. Filat”, “Voronin s-a împăcat cu Ghimpu, vezi cum.”, “Cine stă la spatele lui Dodon”, “Noul păpușar în sat”. Știți acea publicitate cu imagini mici și text captivant de pe situri, spre exemplu jos la 999.md – că la cineva a căzut o țîță sau Medvedev se teme de veverițe. Păi ale noastre sunt la fel.

Discutam cu un anagjat de la una din cele mai puternice instituții media din Chișinău. Mi-a spus să mă uit la top știri de pe site. “Asta consumă poplația”, tot felul de gunoi informațional. Replica mea – “voi ați putea educa populația prin informația care o difuzați”. Să nu mergeți în extremă, nu vorbesc de cenzură, vorbesc de filtrare. Dacă la copii de mici li se vor arăta tot felul de scandaluri, la școală li se va preda utilizînd “maturi”- ce societate vom avea când ajung maturi?

Din politică m-ar înteresa să știu concret ce au făcut sau nu “administratorii” pentru stat. Ce s-a furat, unde s-a investit, cine a fost prins cu mită, proiecte realizate, perspective pe termen scurt și lung. Nu mă interesează toate bârfele. Din cauza accesului la informație, conducerea statului s-a transformat într-un Reality Show. Ați văzut cum oamenii se poartă diferit în fața camerei și singuri. Normal că ei joacă teatru, dacă voi difuzați piesele lor. Filat și pierdut cel mai mult mințile. Restul măcar erau scandalagii de la bun început. Pentru mine ei toți sunt la fel: roșii, negri, verzi, albaștri, rozi.

NU vreau să mai ofer votul până cînd nu îmi va place cineva, până cînd voi avea încredere în vreun partid. NU vreau să mai aud că este nevoie de votul meu pentru a anula votul unei bătrâne. Dacă așa spușii democrați nu știu să conducă un stat, să fie uniți, să găsească compromise, atunci eu nu am pentru cine vota și nu o voi face doar ca să păstrez mai mult timp la putere niște “păpușari”.

Mai puțină atenție – ceea ce încerc eu să fac, scriu tot mai rar despre politică. Nu mă izolez, dar nu vreau să mai fiu complice la acest Teatru.

Eu i-aș trata ca pe potențiali angajați, în CV nu e scris dacă iubește bărbați sau femei, ce mașină conduce, etc. scrie ce a făcut și ce poate, în plus trebuie să fie date de contact pentru a putea verifica cu foștii angajatori informația.
– Atât, funcționarilor publici!